BINNENVETTERS, GEVERS, BEWUSTWORDING EN GRENZEN.

Waar ik elke dag mee te maken krijg in mijn readings zijn : gevers die kampen met onzekerheid,  twijfel, teleurstelling, verdriet en boosheid ..

Wij  allen hebben natuurlijk een verleden wat  uiteindelijk geleid heeft tot de man/vrouw die we nu zijn ( vaak door harde lessen) wij hebben ons ook in deze periode een manier van denken aangeleerd, niet altijd even positief. door ons verleden vragen wij ons vaak af ;  Wat doe ik verkeerd?

Waarom gebeurt dit mij steeds weer ? kortom WAAROM?

GEVERS

ik merk vooral bij de GEVERS  dat dit het geval is, ze zijn bang om haar/zijn grenzen te stellen omdat ze bang zijn om diegene  te verliezen.  reden dat zij blijven

rennen en  pleasen . Dit puur om maar deze mensen niet te  verliezen.   Maar ook een gever word een keer moe hierdoor, dat is meestal het keerpunt dat hij/zij beseft dat er iets niet klopt en er irritaties ontstaan omtrent wat de gever al wel niet allemaal doet.  Dit is stap 1 van : BEWUSTWORDING.

Een gever is ook  vaak heel spiritueel, die eigenlijk wel weet hoe het allemaal werkt en geven zelfs andere goed advies,  maar hebben het er zelf het is makkelijk uit te spreken, LOSLATEN, GRENZEN stellen. maar ook niet makkelijk  om je verstand op 1 lijn te brengen met je gevoel.

Emoties zet je niet zo even aan de kant, ook dit is een proces die tijd nodig heeft om daarmee om te kunnen gaan.

De gever zal  toch uiteindelijk zijn of haar grenzen  gaan stellen, om herhaling te voorkomen.

Door deze harde lessen  zal er een besef gaan komen, dat zij/hij  diegene is die er een verandering in  zou kunnen brengen om herhalingen te voorkomen, door

zijn of haar grenzen aan te geven.

Er komen  juist  mensen op je pad krijgt om je grenzen te leren stellen ( Hoe wil jij dat mensen met jou omgaan) en vaak

merk je dan ook dat sommige dingen zich steeds herhalen!!  bijvoorbeeld in  het gedrag van een nieuwe ( relatie) je dingen gaat herkennen , die jou onzeker maakten, of

zelfs ongelukkig hebben gemaakt in een vorige relatie. Eigenlijk  weet je  al diep van binnen  dat je dit NIET wilt  en dat JIJ diegene bent die hier iets mee moet gaan doen om een herhaling te voorkomen. Grenzen!

Hard? ja het is niet makkelijk, ik zal de laatste zijn om dit te ontkennen en het heeft ook bij mij lang geduurd voordat ik inzag dat het niet aan die mannen lag maar aan mijzelf.  Het werd eindelijk tijd om eerst mijzelf te vinden, maar ook zeker krachtiger te worden door mijn grenzen te gaan stellen.

Resultaat; veel mensen verloren, maar mijzelf gevonden en ook nieuwe mensen  leren kennen, Ik ben nog steeds die gever, maar wel voor mensen die mij waardig zijn, en zeker niet meer ten kosten van mijzelf.

BINNENVETTERS

Het rare of niet rare is dat binnenvetters vaak worden aangetrokken door de spontane, goedlachse gever, die daarbij ook nog jong van geest is.

Deze eigenschappen trekken de binnenvetter aan, omdat een binnenvetter deze eigenschappen eigenlijk  geen prater is, maar een denker, en een binnenvetter heeft de ruimte nodig, zit vaak in gedachten en heeft moeite te praten over emoties, waardoor gever zich nog onzekerder kan gaan voelen.

Als een gever weet wat zij of hij wilt, en daarbij ook nog eens  zijn/haar grenzen kan  aangeven dan kan de binnenvetter en de gever heel goed samen.

Is dit niet het geval, dan verliest de gever zich in deze relatie.

Veel liefs en kracht Medium Elly