Hoe kun je dingen loslaten?

 

Veel mensen zullen dit herkennen:

– malende gedachten, dingen niet uit je hoofd kunnen zetten

– stress, nervositeit, zorgen maken

– angst, boosheid, verdriet

– onbeantwoorde liefdesgevoelens

– gevoelens voor een ex geliefde die jij niet uit jouw hoofd kunt krijgen

– en zo zijn er nog veel meer situaties,

Je hoort dan maar al te vaak zeggen “dat moet je loslaten”…….ja hoe dan?

Het lijkt altijd makkelijker gezegd dan gedaan, maar is dat ook echt zo? Het woord loslaten klinkt zo simpel!

 

Wat is het moeilijke aan loslaten?

Het moeilijke aan loslaten is het aanleren van nieuw gedrag. Je huidige gedrag heeft je gebracht tot waar je nu bent. Om van je pijn, onrust en gepieker af te komen, zal je ander gedrag moeten/mogen leren.

Een troost: als en zodra je met loslaten begint, heb je de ergste pijn/onrust/gepieker achter de rug

Loslaten is tevens ook je verstand op 1 lijn brengen met je gevoel (hart).….

Wij weten het namelijk qua verstand  allemaal heel goed hoe dingen werken, maar het uitvoeren daarentegen is oh zo moelijk…(dus verstand en gevoel op 1 lijn proberen te krijgen).

Loslaten lijkt eng, omdat je niet weet wat er voor in de plaats komt en omdat je niet weet hoe je het moet realiseren. Maar uiteindelijk zal je merken dat het bevrijdend zal zijn voor jou.

Waar loslaten opluchting en een gevoel van bevrijding geeft doordat je een einde maakt aan je eigen onmacht en machteloosheid, veroorzaakt vasthouden juist het bestendigen of vermeerderen van datgene waar je nu last van ondervindt.

Loslaten van oude patronen doet dan ook geen pijn; het is het vasthouden aan je oude patronen dat jouw huidige pijn, onrust en gepieker veroorzaakt.…

Kortom: loslaten geeft bevrijding en opluchting, omdat het de angel uit jouw machteloosheid haalt. Het is het vasthouden aan je patronen . Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat loslaten lang niet het moeilijkste is en dat het allermoeilijkste het vasthouden is, wat je nu aan het doen bent. Vaak blijft men hangen in het vertrouwde, maar maakt dit jou nu echt gelukkig? Men heeft altijd een keuze, is soms best eng om uit je veilige cirkeltje te stappen, op je eigen benen te gaan staan en te kiezen voor JOUW eigen geluk.

 

Als jij er moeite mee hebt, kan ik je hiermee helpen.

 

Liefs Elly

leven-in-balans_2